Personal trainer

”Nu putem rezolva o problemă cu același mod de gândire care a creat-o.” – Albert Einstein

Ce reprezintă?

O formă de terapie dinamică și complexă care aplicată cu înțelepciune și onestitate poate duce într-un termen scurt la  echilibru stabil atât în plan personal, cât și profesional.

Experiența mi-a demonstrat că observarea directă a persoanei în mediul real de viață oferă un material prețios de analiză pentru punctele tari și punctele slabe, eficientizând intervențiile și construirea strategiilor de acțiune.

Prin acces direct la aspecte din viața personală și profesională a clientului, trainer-ul poate culege informații la prima mână pe baza cărora își poate stabili strategii țintite de intervenție, accelerând procesul de conștientizare și câștigând timp de viață pentru client.

De ce Personal Trainer?

Așa cum atunci când vrei să te trezești la o anumită oră dimineața îți pui ceasul să sune, așa atunci când vrei să te trezești cu totul la viață, apelezi la un Personal Trainer.

Este adânc imprimată în ființa noastră incapacitatea de a lucra independent asupra noastră. Centrii intelectual, emoțional și motor sunt interconectați, ceea ce înseamnă și că activitățile lor sunt întotdeauna relaționate:

  • o schimbare în modul de a gândi, neînsoțită de o schimbare aferentă în modul de a simți, funcționează până când trăiești o situație care îți retrezește sentimente ce îți aduc deodată vechile gânduri asociate lor și te fac să uiți brusc ultima decizie de a gândi într-un mod nou;
  • când obișnuiești să fumezi în timp ce te gândești (obicei motor), deși decizi să gândești într-un mod nou, aprinzi țigara și te întorci la vechiul stil de a gândi fără să îți dai seama.

Aceste corelații nu le poți rupe singur, ba chiar pot fi sursa unor uriașe frustrări de neputință. Ceea ce este nevoie, mai mult decât orice, este de a avea parte de o supervizare și observare constantă; de a apela la o persoană care își poate exprima voința și care îți poate aduce aminte scopul propus.

Cum se desfășoară terapia?

Design-ul de intervenție constă într-un orar de distribuție săptămânală de ore existențiale pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni,  stabilit personalizat în funcție de necesitățile și solicitările clientului.

”Unde sunt 2 puterea crește” devine un principiu de bază. În orele petrecute împreună în experiențe de viață reală, trainer-ul poate oferi suport clientului în modalități concrete și diverse.

Ce oferă în mod esențial un Personal Trainer?

Suport pentru a obține rezultate din eforturi realizate intenționat și conștient: lucrul simultan asupra corpului, asupra minții și asupra emoțiilor.

Se adresează persoanelor motivate de reconstruirea propriei vieți, dispuse la un efort susținut pe o perioadă determinată, însă dornice de a obține relativ rapid rezultate concrete.

Intrarea într-o altă stare de viață se face prin trezire, rămânerea în această stare de viață se face prin practică experiențială.

Start typing and press Enter to search